Dobra włoska restauracja – jakie powinna mieć cechy
Restauracje włoskie to w większości polskich miast najbardziej popularny rodzaj restauracji. Lubimy włoskie jedzenie gdyż jest smaczne, treściwe oraz ceszy oko. Bez wątpienia najczęściej decydujemy się na pizzę. Bardziej zaznajomieni z kuchnią włoską goście smakują rzadsze potrawy takie jak canelloni, gnocchi i desery włoskie.
Rozglądając się za dobrą restauracją włoską należy przyjrzeć się kilku elementom: jak wiele składników rzeczywiście pochodzi z Włoch, czy w karcie są również mniej popularne włoskie potrawy, czy karta win, zawiera typowo włoskie trunki. Włoskie potrawy to duża wielość smaków oraz dania z wielu zakątków kraju. Prawdziwie włoska restauracja stworzy prawdziwie włoski klimat.
Kuchnia włoska jest prosta, ale to wcale nie oznacza, że że nie jest pyszna Z czystym sumieniem można stwierdzić, że jest to jedna z najsmaczniejszych kuchni w Europie .
Dobre wino włoskie
Jakakolwiek knajpka włoska, która aspiruje do tytułu bycia ekskluzywnym punktem na kulinarnej mapie regionu, nie powinna ignorować wina. Posiłek we włoskim stylu bez wyjątku musi zawierać również wino. Kieliszek alkoholu to we Włoszech reguła. autentyczna kuchnia włoska Klasyczne włoskie wina to zdecydowanie toskańskie bolgheri, kalabryjskie bivongi oraz pantelleria z Sycylii. Włoska restauracja – jeśli naprawdę chce być postrzegana jako prawdziwie włoska, musi posiadać szeroką kartę win.
Klasyczna włoska restauracja
Chcąc poznać fenomen włoskiego gotowania bez wątpienia warto poszukać restauracji, która umie podać nie jedynie pizzę i makaron.
Zobacz film