Naukowców od dawna ciekawi miarodajne pytanie. To samo pytanie sprawia kłopot takżę dla nas, przeciętnych obywateli tego pięknego świata. A więc, czy warto zażywać witaminy a także minerały? Trzeba wziąć pod uwagę, iż odpowiedź nie jest do końca jasna. Z jednej kwestii wolno rzec, iż witaminy korzystnie wpływają na organizm ludzki. Są szczególnie pożądane w okresie zimowym oraz wiosną, głównie dlatego, iż jest wtedy zwiększona częstotliwość zachorowań na przeziębienie. A witaminy B17, kultowe jako amigdaliny mogą skutecznie ochraniać przed wszelkimi komplikacjami cery. Dodatkowo zawarte w witaminach składniki powstrzymują proces starzenia się. Stąd też osoby biorące witaminy wyglądają dużo młodziej. Jednak łudzi się ten, kto uważa, że witaminy potrafią zastąpić wartościowe pożywienie. Jeśli ktoś będzie się napychał wysokokalorycznym oraz niezdrowym jedzeniem to zażywanie witamin nie uczyni, iż będzie posiadał doskonałą kondycję.
amigdalina na raka
Porządne jedzenie powinno iść w parze w przyjmowaniem witamin. Ponieważ prawda jest taka, że witaminy wyłącznie wspomagają utrzymanie formy, lecz nie utrzymują ją samoczynnie. Dodatkowo, nawet jeżeli zażywamy regularnie witaminy nie możemy wcale rezygnować z spożywania świeżych warzyw oraz owoców. One zawierają w sobie to samo, co witaminy w kapsułkach. A do tego wszystkiego są smaczne. Witaminy, jak inne przedmioty na tym świecie, trzeba zażywać po prostu z głową. Nie możemy zapominać o pożywnym pożywieniu, ani o warzywach. One są tylko i wyłącznie wzbogaceniem kuracji odchudzającej i tak powinny być traktowane. Jako zwykłe elementy, zdrowe owszem, ale tylko suplementy.